• Ruime voorraad
 • Gratis verzending vanaf €175,-(*)
 • Gratis afhalen op één van onze locaties
 • Verzending in Nederland en België
 • Gratis retourneren

Veelgestelde vragen

Verpakkingenonline:

 

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

De levertijd verschilt per product en wordt ook aangegeven bij het desbetreffende product. De levertijd verschilt dus van 1 werkdag tot 7 werkdagen na het plaatsen van de bestelling. Indien er enige spoed is bij een bestelling gelieve contact op te nemen met: info@verpakkingenonline.nl

 

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Ja, het afhalen van orders is mogelijk op werkdagen van 08.30 uur – 17.00 uur op onze locatie in Veghel, Eisenhowerweg 21, Noord-Brabant. Wij sturen jou een e-mail zodra de bestelling klaarligt.

 

Wat zijn de verzendkosten in Nederland?

Voor het verzenden van orders binnen Nederland (m.u.v. van de Waddeneilanden) rekenen wij €9,50 (ex BTW). Bestellingen met een orderwaarde van €175,- (ex BTW) of meer, leveren wij gratis.

 

Bezorgen jullie ook in België?

Ja, voor het verzenden van orders naar België rekenen wij standaard €12,50 (ex BTW).

 

Vanaf welk bedrag leveren jullie gratis?

Bestellingen met een orderwaarde van €175,- (ex BTW) of meer, leveren wij gratis. In heel Nederland.

 

Kan ik mijn producten retourneren?

Ja, bij Verpakkingenonline kan je tot 30 dagen na het ontvangen van je bestelling gratis retourneren. Wat moet je doen? Stuur binnen 30 dagen na ontvangst een mailtje naar info@verpakkingenonline.nl met daarin het ordernummer en het artikel dat je wil retourneren.

 

Via welke pakketdienst worden de orders verzonden?

Wij verzenden onze pakketten via onze vertrouwde pakketdienst DHL. Onze pakketdienst biedt jouw pakketjes aan op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur. Heb je speciale openingstijden? Geef dit dan aan tijdens het afronden van de order. Wij zullen ons best doen het levermoment daarop af te stemmen.


 

 

Dozen:

 

Wat is het verschil tussen enkele golf en dubbele golf karton?

Het verschil tussen deze kartonnen is de stevigheid. Een enkele golf is dus minder stevig, omdat er slechts één golf aanwezig is. Je zou dus kunnen zeggen dat een dubbele golf twee keer zo sterk is als een enkele golf.

 

Tot welk gewicht kan ik enkele golf karton gebruiken?

Tot ongeveer 10-15 kg.

 

Vanaf welk gewicht moet ik een dubbele golf karton gebruiken?

Vanaf ongeveer 10-15 kg.

 

Wat is het verschil tussen een autolock doos en een normale doos?

Een autolock doos heeft een bodem die automatisch sluit, hierdoor zet je de doos ongeveer drie keer (!) sneller op dan een normale doos. Daarnaast heeft een autolock doos geen naad in de bodem. Dit kan in sommige gevallen erg praktisch zijn, aangezien de producten netter gestapeld kunnen worden.

 

Wat is het verschil tussen de kwaliteit van karton?

Er kan veel verschil zitten in de kwaliteit en stevigheid van karton. Zo heb je diverse soorten enkele golf karton, deze zijn wat minder stevig dan de dubbele golf dozen. Een dubbele golf kartonnen doos bestaat uit twee verschillende of dezelfde golf kartonnen.


 

 

Plastic:

 

Wat is het verschil tussen LDPE en HDPE?

LDPE en HDPE zijn beide polyetheen soorten. Het grootste verschil tussen deze plastieken is dat LDPE een stuk soepeler en flexibeler is en daarnaast ook erg sterk. HDPE is harder en minder flexibel.

 

Wat zegt het aantal My (Micron)?

Het aantal micron geeft de dikte van het plastic aan. Een My van 20 is een dus een stuk steviger dan een My van 10. Micron wordt ook aangegeven als ‘mu’, ‘µ’ of als ‘µm’

 

Wat is goed rekbare folie/plastic?

LDPE is een flexibele folie en is hierdoor rekbaar.


 

 

Duurzaam:

 

Wat zijn duurzame verpakkingsmaterialen?

Bij Verpakkingenonline heb je de keuze uit verschillende duurzame producten. Zo hebben we onder andere graskarton, biologisch afbreekbare producten, ecologisch geproduceerde producten en tal van recyclebare producten.

 

Welke materialen kan ik recyclen?

Bijna alle verpakkingsmaterialen die wij verkopen zijn recyclebaar. Denk bijvoorbeeld aan papier/karton en plastic. Daarnaast hebben wij ook verschillende producten die op een duurzame manier geproduceerd zijn of al gerecycled zijn!

 

Wat houdt bio afbreekbaar in?

Biologisch afbreekbaar wil zeggen dat een product op een natuurlijke manier afgebroken kan worden door schimmels en bacteriën en wordt omgezet tot water. Voorbeelden uit ons assortiment zijn de biologisch afbreekbare stazakken of de bio afbreekbare Flo-pak opvulchips.

 

Wat is graskarton?

Graskarton is karton waarbij een deel grasvezels is toegevoegd aan de cellulose en vulstoffen. Voor het maken van dit type karton wordt gras gebruikt afkomstig van graslanden die niet geschikt zijn voor veeteelt of landbouw. Gras groeit slechts binnen een paar maanden weer aan en dit maakt het één van de snelst hernieuwbare grondstof. Het proces begint bij het maaien van gras. Vervolgens wordt het gedroogd, gereinigd en verhakseld. Hierdoor ontstaat er hooi, en dit wordt gebruik om pallets te maken; gemalen en samengeperst hooi. Daarna worden deze pellets gebruikt voor de productie van bijvoorbeeld dozen, zakken, papier, enz. Samenvattend is graskarton een type karton wat erg duurzaam is.

 

Wat houdt eco friendly in?

Eco friendly houdt in dat de producten op een manier zijn geproduceerd die niet schadelijk is voor het milieu. Dit zit hem dan in de grondstoffen die worden gebruikt en de manier van produceren.


 

 

Beschermingsmateriaal:

 

Bij welk afval hoort schuim en foam?

PE schuim en foam mag gewoon worden afgevoerd bij het plastic afval.

 

Wanneer gebruik je anti statische noppenfolie/luchtkussenfolie?

Anti statische noppenfolie is ideaal voor het verpakken van elektronische apparaten. De antistatische luchtkussenfolie biedt bescherming tegen elektrische ontlading en geeft de ontlading af aan de omgeving. Op deze manier verstuur je veilig jouw producten zonder enige zorgen.


 

 

Tape:

 

Wat is het verschil tussen PP tape en PVC tape?

PVC tape: is elastisch, rolt geluidsarm af, heeft een matte transparantie, heeft solvent lijm en is geschikt voor middelzware en zware pakketten (tot +- 30 à 40 kg).

PP tape: is stijf, rolt niet geluidsarm af (uitzondering low noice pp tape), heeft een heldere transparantie, kan beschikken over acryl, solvent of hotmelt lijm en gebruik je voor lichtere pakketten (tot +- 20 à 30 kg).

 

Wat is het verschil tussen PP Solvent, Acryl en Hotmelt tape?

Solvent tape: Geschikt voor koude omgevingen, wordt vaak buiten gebruikt en in koelcellen (opslag).

Acryl tape: De tape is extreem lang houdbaar, omdat de belijming op waterbasis is. Het nadeel is echter dat het tot 24 uur kan duren voordat de maximale kleefkracht is bereikt.

Hotmelt tape: De tape bereikt al binnen 15 minuten zijn maximale kleefkracht en is daarnaast ideaal voor machinale verwerking, omdat de tape gemakkelijk afrolt en geschikt is voor grote rollen van ±1000 meter.

 

Wat is de sterkste tape soort?

De sterkste tape soort is ducttape, deze tape heeft een hoge kleefkracht en is daarnaast makkelijk scheurbaar. Wanneer je liever voor een transparante tape soort gaat, dan raden wij je aan om voor de PVC tape te gaan.

 

Welke tape is water/vocht bestendig?

De PP solvent tape is uiterst bestand tegen erg hoge en lage temperaturen. Hierdoor is deze tape uitstekend te gebruiken bij werkplekken of opslag in een koelcel of zelfs een diepvries. Dit type tape kan dus erg goed tegen vocht en is ideaal voor ruimtes die erg vochtig zijn.

 

Hoe kan ik tape het beste bewaren?

Enkele tips voor het bewaren van bedrukte tape:

 • De rollen kunnen het beste bewaard worden in een donkere, niet vochtige ruimte. Zodra de tape in aanraking komt met vocht begint de lijmlaag los te raken. Heb je toch een vochtbestendige tape nodig? Kies dan voor de PP solvent tape. Deze tape kan goed tegen vochtige ruimtes.
 • Tape kan het beste bewaard blijven met een temperatuur van 18 tot 23 graden Celsius. Tape kan namelijk sneller scheuren bij warme of koude temperaturen. PP Solvent tape is wél geschikt voor temperaturen van -20 graden tot +40 graden Celsius.
 • Voor bedrukte tape geldt dat te veel zonlicht de bedrukking van de tape vervaagd. Let daarom op zonlicht! Dit is natuurlijk zonde.

 

Hoelang is tape houdbaar?

De houdbaarheid van tape is onder meer afhankelijk van het soort tape en de omstandigheden waarin de tape zich bevindt. Hoe beter je tape bewaart, hoe langer de tape houdbaar is. Wij adviseren om tape binnen 1 jaar te gebruiken, omdat de kwaliteit van de tape zo het beste gewaarborgd blijft.

 

Kan ik mijn tape laten bedrukken bij verpakkingenonline?

Ja, het is mogelijk om tape te bedrukken bij ons. Neem contact met ons op en dan bespreken we alle opties.

 

Wat kan ik met een tape dispenser?

Een tapedispenser is een handig apparaat waarmee jij jouw pakketje eenvoudig en stevig dichtplakt. Wanneer je meerdere pakketjes verstuurd is het verstandig en efficiënt om deze dicht te plakken met een tapedispenser. Alle standaard rollen PVC en PP verpakkingstape zijn geschikt om in een tapedispenser te plaatsen.

 

Hoe gebruik ik een tape dispenser?

Voor het gebruiken van een tapedispenser moeten er verschillende stappen doorgelopen worden:

 • Als eerste moet de rol tape in de dispenser gehangen worden.
 • Daarna moet de tape door de voorzijde van de dispenser gehaald worden.
 • Als derde stel je de tape rem af, zodat de dispenser naar eigen wens goed uitrolt.
 • Voilà! Klaar om te gaan tapen met de tapedispenser!

 

 

Verzendverpakking:

 

Wat is de maximale grootte van een brievenbusverpakking?

De maximale afmeting die de pakketdiensten stellen voor brievenbusverpakkingen is: 380 x 265 x 32 mm (LxBxH).


 

 

Gepersonaliseerde verpakkingen:

 

Kan ik ook gepersonaliseerde verpakkingen laten maken?

Ja, dat kan zeker! Er wordt hierbij echter wel gekeken naar een minimale afname. Neem hiervoor altijd contact met ons op voor de mogelijkheden.


 

 

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via het vragenformulier, Facebook of Instagram en dan proberen we jouw vraagstuk zo goed mogelijk op te lossen!

Artikel toegevoegd aan winkelwagen