• Ruime voorraad
  • Gratis verzending vanaf €175,-(*)
  • Gratis afhalen op één van onze locaties
  • Verzending in Nederland en België
  • Gratis retourneren

Papieren opvulchips, wat is het en wat doe je er mee?

Bij het verzenden van pakketten kan er van alles misgaan, daarom is het van essentieel belang om geschikt opvulmateriaal te gebruiken om je producten te beschermen. Als afzender wil je natuurlijk niet dat jouw producten beschadigd aankomen op de gewenste locatie. Er zijn verschillende soorten opvulmaterialen beschikbaar, maar deze zijn niet altijd duurzaam en moeilijk te recyclen. Als je op zoek bent naar betaalbaar opvulmateriaal dat ook goed recyclebaar is, is papieren opvulchips een uitstekende keuze. ♻

 

Wat zijn papieren opvulchips?

Papieren opvulchips zijn eenvoudig te gebruiken bij het opvullen van je pakket. Je kunt de chips in de verpakking gieten om de lege ruimtes rondom het product op te vullen. De gevouwen chips hechten zich aan elkaar, waardoor je product altijd goed beschermd wordt tegen vallen en stoten. Wat betreft vorm en toepassing lijken papieren opvulchips het meest op opvulchips gemaakt van polystyreen of zetmeel (Flopak). De chips zijn dus gemakkelijk in gebruik en toepasbaar. Een voordeel van dit type opvulmateriaal is dat het gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen. Bovendien kunnen deze papieren opvulchips gewoon bij het papier- en kartonafval worden weggegooid, zonder extra kosten voor de klant.

goud opvulmateriaal voor in een kerstpakket doos wit opvulmateriaal voor in een kerstpakket doos zilveren opvulmateriaal voor in een kerstpakket doos zwarte opvulmateriaal voor in een kerstpakket doos

Voordelen van papieren opvulchips

Papieren opvulchips bieden vele voordelen, zowel voor de inpakker als voor de ontvanger. Ze zijn gebruiksvriendelijk, stijlvol, zeer sterk en misschien wel het belangrijkste, ze zijn milieuvriendelijk.

  • Gebruiksvriendelijk: Je kunt de chips eenvoudig in de verpakking gieten, waardoor de nog op te vullen ruimte automatisch gevuld wordt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van beschermend of opvulmateriaal dat zorgvuldig om het product gewikkeld moet worden.
  • Beschermend: Bij het verzenden van een pakket wil je natuurlijk voorkomen dat het product tijdens het transport beschadigd raakt. Het is voor elke webshop of winkel van essentieel belang om een goed beschermend opvulmateriaal te gebruiken. Doordat de chips gevouwen zijn, sluiten ze goed op elkaar aan, wat zorgt voor extra bescherming en stevigheid van je verpakking. De papieren opvulchips absorberen schokken, waardoor ze optimaal beschermen tegen stoten en vallen.
  • Stijlvol: Naast het feit dat de dubbelgevouwen op
  • vulchips gemakkelijk te gebruiken zijn en goede bescherming bieden, zien ze er ook stijlvol uit. Ze zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor luxe verpakkingen, omdat ze een luxere uitstraling hebben dan bijvoorbeeld noppenfolie of ander opvulmateriaal. Deze opvulchips worden vaak gebruikt in kerstpakketdozen en andere cadeaupakketten.
  • Milieuvriendelijk: Papieren opvulchips zijn zeer geliefd bij veel bedrijven vanwege hun gemakkelijke recyclebaarheid en milieuvriendelijkheid. Deze duurzame opvuloptie biedt bedrijven een oplossing voor hun verpakkingsproces en is een ideale manier om duurzaamheid te bevorderen. Op deze manier draagt je bedrijf bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Ben jij enthousiast geworden over papieren opvulchips?

Verpakkingenonline.nl helpt je graag. Bekijk hier ons assortiment of neem contact met ons op en dan zullen we de mogelijkheden bespreken. Weet je niet precies wat je wilt, heb je vragen of advies nodig? Neem dan ook even contact met ons op. Liever direct contact met één van onze medewerkers? Bel naar +31 (0)85-0765353 en dan helpen wij jou graag verder!

Artikel toegevoegd aan winkelwagen