• Ruime voorraad
  • Gratis verzending vanaf €175,-(*)
  • Gratis afhalen op één van onze locaties
  • Verzending in Nederland en België
  • Gratis retourneren

Verbeterde hygiëne op de werkvloer: Tips en voordelen!

Hygiëne op de werkvloer is cruciaal voor zowel werknemers als werkgevers. Een schone werkplek biedt talloze voordelen, zoals het bevorderen van het welzijn van medewerkers en het verminderen van ziekteverzuim. Gelukkig kunnen er met eenvoudige oplossingen al verbeteringen worden gerealiseerd. Wil je meer weten over het belang van hygiëne op de werkvloer? Lees dan verder!

 

Huidige situatie van hygiëne op de werkvloer

Hoewel een hygiënische werkplek als vanzelfsprekend zou moeten zijn, blijkt uit een onderzoek van de Nationale Vacaturebank dat 39% van de Nederlanders niet tevreden is over de hygiëne op hun werkplek. Dit heeft verschillende oorzaken. Bij veel bedrijven wordt bijvoorbeeld slechts één keer per week schoongemaakt, terwijl er veel medewerkers zijn en de werkruimte sneller vies wordt. Daarnaast ontbreekt het vaak aan basisvoorzieningen voor persoonlijke hygiëne, zoals goed gevulde handdoekdispensers en toiletpapierhouders. Ook in fabrieken en werkplaatsen is de hygiëne vaak ondermaats vanwege een gebrek aan mogelijkheden om de werkplek schoon te houden. Dit probleem wordt versterkt door de toename van flexwerkplekken in de afgelopen 15 jaar, waarbij werkplekken door meerdere mensen worden gebruikt zonder dat deze tussendoor schoongemaakt worden. Het gevolg hiervan is een aanzienlijke stijging van het ziekteverzuim binnen veel bedrijven.

 

Voordelen van een schone werkplek

Een schone werkplek biedt vele voordelen. Het ziekteverzuim zal afnemen en de tevredenheid en productiviteit van medewerkers zullen toenemen. Bovendien zorgt een opgeruimde werkplaats voor een professionele en gastvrije omgeving, waardoor werknemers met een positiever gevoel naar hun werk komen. Enkele voordelen zijn:

  • Hogere werknemerstevredenheid
  • Verhoogde productiviteit doordat de werkplek opgeruimd is
  • Minder ziekteverzuim
  • Professionele werkomgeving
  • Gastvrije werkomgeving

Er zijn dus genoeg redenen om te zorgen voor een schone werkvloer!

Toiletpapier dispenser Toiletpapier tissues

Hoe creëer je een schonere werkplek?

Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om een hygiënische werkplek te realiseren. Je kunt ervoor kiezen om regelmatig schoonmaakwerkzaamheden uit te laten voeren door een professioneel schoonmaakbedrijf of door iemand in dienst te nemen die verantwoordelijk is voor de schoonmaak. Daarnaast zijn er kleine maatregelen die je zelf gemakkelijk kunt nemen, zoals het plaatsen van voldoende handdoekdispensers, luchtverfrissers en industriële papierdispensers op kantoor of in de fabriek. Zorg er ook voor dat deze dispensers en toiletpapierhouders regelmatig worden bijgevuld om tekorten te voorkomen. Het is tevens belangrijk om het bewustzijn van hygiëne onder je werknemers te vergroten, zodat zij actief bijdragen aan het behoud van een schone werkplek en het tegengaan van ziekteverzuim.

 

Wat ga jij doen voor een verbeterde hygiëne op de werkvloer?

Verpakkingenonline.nl helpt je graag. Bekijk hier ons assortiment of neem contact met ons op en dan zullen we de mogelijkheden bespreken. Weet je niet precies wat je wilt, heb je vragen of advies nodig? Neem dan ook even contact met ons op. Liever direct contact met één van onze medewerkers? Bel naar +31 (0)85-0765353 en dan helpen wij jou graag verder!

Artikel toegevoegd aan winkelwagen