• Ruime voorraad
 • Gratis verzending vanaf €175,-(*)
 • Gratis afhalen op één van onze locaties
 • Verzending in Nederland en België
 • Gratis retourneren

Autolock dozen

Wanneer je op zoek bent naar een super snelle doos die in één handomdraai op te zetten is, is de kartonnen autolock doos ideaal. Deze doos met automatische bodem is maar liefst drie keer sneller op te zetten dan een standaard doos. Dit is super handig wanneer je veel pakketjes in moet pakken. Lees verder om alles te weten te komen over de autolock doos.

 

Wat is een autolock doos?

Een autolock doos wordt ook wel een speedbox genoemd. Het zijn kartonnen dozen die in één beweging in elkaar te zetten zijn. Wanneer de doos uitgevouwen wordt, sluit de bodem automatisch. Dit is dan ook de reden waarom deze dozen sneller zijn dan de standaard vouwdoos. De dozen zijn erg stevig doordat ze geen naad in de bodem hebben. Ze worden plano geleverd. Bekijk hier onze autolock dozen.

 

Verschillende soorten autolock dozen

Er zijn verschillende soorten autolock dozen: met één zelfklevende sluiting, met een dubbele zelfklevende sluiting of zonder zelfklevende sluiting. De verschillende soorten worden hieronder toegelicht.

 

Autolock doos met een enkele zelfklevende sluiting

De automatische dozen met een enkele zelfklevende sluiting hebben twee stripjes; één strip waarmee de doos gemakkelijk open gemaakt kan worden en één plakstrip. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld webshops die erg weinig tot zelfs geen retourzendingen ontvangen.

 

Autolock doos met een dubbele zelfklevende sluiting

Een autolock doos met een dubbele zelfklevende sluiting (ook wel retourdoos genoemd) hebben drie stripjes: één strip waarmee de doos gemakkelijk open gemaakt kan worden en twee plakstrippen. De eerste plakstrip is ervoor bedoeld dat de verzender de doos gemakkelijk en goed dicht kan plakken. De ontvanger kan vervolgens de doos open maken met de bestemde strip. Met de tweede plakstrip kan het pakketje gemakkelijk retour gestuurd worden. De doos kan gemakkelijk dicht geplakt worden, hierbij is geen tape nodig. Dit is erg handig voor de ontvanger van het pakketje.

 

De perfecte doos voor webshops

Wanneer je zo min mogelijk tijd en moeite kwijt wilt zijn aan het inpakken en verzenden van pakketjes is een autolockdoos dé ideale doos. Het wordt vaak gebruikt door webshops en andere bedrijven die snel pakketten in willen pakken. Doordat de dozen in één handomdraai op te zetten zijn bespaard dit hen veel tijd, en in zekere zin dus ook geld.

Ben jij een webshop die veel retourzendingen ontvangt? Dan is de autolock doos met een return strip ideaal. Door de retourstrip zijn de dozen eenvoudig terug te sturen naar de zender én hergebruik je de doos ook nog eens. Ideaal voor de zender en ontvanger!

 

Verschillende voordelen van een autolock doos

Een autolock doos kent verschillende voordelen. Deze worden onderstaand toegelicht:

 • Er zijn vele verschillende soorten en maten autolock dozen én ze zijn ook nog eens op maat te maken. Zo vind je altijd wel dé perfecte doos.
 • De dozen zijn erg eenvoudig te openen bij ontvangst. Zo maak je het erg gemakkelijk en gebruiksvriendelijk voor de ontvanger.
 • Autolock dozen hebben een veilige en stevige constructie doordat ze geen naad in de bodem hebben. Dit kan soms erg praktisch zijn, aangezien de pakketten netter gestapeld kunnen worden.
 • Doordat de meeste autolock dozen een zelfklevende sluiting hebben is er geen tape nodig bij het sluiten van de doos. De strip op de doos hoeft alleen maar verwijderd te worden, super tijdbesparend en handig!
 • Bij het opzetten van de doos ben je ongeveer drie keer sneller dan bij een standaard vouwdoos. De bodem van de autolock doos sluit automatisch, zo gaat het opzetten van de doos dus erg snel en handig.

 

Enkele nadelen van een autolock doos

Een autolock doos kent ook enkele nadelen. Deze worden onderstaand toegelicht:

 • Tijdens het transport nemen autolock dozen meer ruimte in beslag dan andere dozen. De reden hiervan is dat er minder formaten verkrijgbaar zijn van een autolock doos in vergelijking met andere verzenddozen, waardoor er soms wat meer lucht in het pakketje zit. Dit is echter niet altijd het geval.
 • De autolock doos is niet de goedkoopste doos. Je bespaart daarentegen wel erg veel tijd, en tijd is ook kostbaar. Ook is er geen tape nodig, aangezien de meeste dozen over een plakstrip bezitten. Dit bespaart ook kosten.

 

Een duurzame doos van graskarton

Tegenwoordig staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij veel bedrijven. Wanneer je op zoek bent naar een duurzame variant van de autolock doos zijn de graskarton autolock dozen ideaal. Met het kiezen van graskarton verpakkingen ben je erg goed en duurzaam bezig. Verpakkingen gemaakt van graskarton verminderen namelijk de CO-2 uitstoot met 50% én wordt er tot wel 90% minder water verbruikt per ton papier. Ook zijn de verpakkingen 100% recyclebaar, genoeg redenen waarom jij moet kiezen voor graskarton verpakkingen. De dozen bevatten een enkele zelfklevende sluiting met een afscheurstrip en zijn verkrijgbaar in de afmeting 229 x 164 x 50 -115 mm. Bekijk de doos hier.

 

Een autolock doos precies zoals jij het wilt

In ons standaard assortiment zijn vele verschillende soorten en maten autolock dozen te vinden. Naast de standaardmaten is het ook mogelijk om een autolock doos op maat te laten maken én te bedrukken. Benieuwd naar de opties? Neem gerust contact met ons op, dan zoeken we samen naar de perfecte autolockdoos.

 

Autolock dozen kopen bij Verpakkingenonline.nl

Ben jij enthousiast geworden over de autolock doos? Wij helpen je graag verder! Verpakkingenonline.nl levert vele verschillende soorten en maten autolock dozen. Tevens is het mogelijk om een autolockdoos op maat te laten maken of bedrukken. Neem contact met ons op en dan zullen we de mogelijkheden bespreken. Weet je niet precies wat je wilt, heb je vragen of advies nodig? Neem dan ook even contact met ons op. Liever direct contact met één van onze medewerkers? Bel naar +31 (0)85-0765353 en dan helpen wij jou graag verder!

Artikel toegevoegd aan winkelwagen