• Ruime voorraad
 • Gratis verzending vanaf €175,-(*)
 • Gratis afhalen op één van onze locaties
 • Verzending in Nederland en België
 • Gratis retourneren

Bedrukte tape

Bedrukte tape kopen? Zo ongeveer elke verpakking maakt gebruikt van tape om het pakketje dicht te plakken. Voor het versturen van veel pakketten voor je eigen webshop kan het wellicht interessant zijn om bedrukte tape aan te schaffen. Het is een krachtig en opvallend communicatiemiddel en je hebt vele mogelijkheden qua bedrukking. Ook onderscheidt je je bedrijfje van de concurrent en geeft het jouw pakketje een extra dimensie. Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal naar kijken bij het kopen van bedrukte tape? Dit lees je allemaal in deze blog. Op deze pagina vind je al onze tapes.


Verschillende voordelen van bedrukte tape

Bedrukte tape kent vele verschillende voordelen. Enkele voordelen zijn:

 • Vele mogelijkheden

Het laten bedrukken van tape kan precies zoals jij het voor ogen hebt! Er zijn verschillende type tapes die allemaal bedrukt kunnen worden en elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het beste is om te kiezen voor een tape die het beste bij jouw bedrijf past en die het meest praktisch is. Ook zijn de kleuren en aantallen van de tape zelf te bepalen.

 • Opvallend reclamemiddel voor je bedrijf

Plakband met jouw eigen logo, huisstijl, tekst of naam is een eenvoudige en goedkope manier om reclame te maken voor jouw bedrijf. De gepersonaliseerde tape werkt tevens als communicatiemiddel, aangezien er een bepaalde tekst op bedrukt kan worden die belangrijk kan zijn voor de ontvanger. Het geeft een leuke en mooie twist aan de verpakkingen of producten die je verkoopt!

 • Professioneel & Herkenbaar

Met bedrukte tape maak je je pakketjes herkenbaar tijdens het transport, bezorging en opslag. Wanneer de consument het pakketje ontvangt ziet diegene meteen van welk bedrijf het pakketje afkomstig is. Een professionele uitstraling zorgt meteen voor een goede eerste indruk.

 

Verschillende soorten tapes

Er zijn verschillende soorten, maten, druktechnieken en kleuren tape. Het is belangrijk om na te gaan hoe je de tape wilt gaan gebruiken. In totaal zijn er vier soorten tape met ieder zijn eigen eigenschappen en voordelen. Lees hier de verschillende soorten tape:

 

 • PVC tape

De welbekende PVC tape wordt het meest gekozen voor het bedrukken van tape. De tape kwalitatief de beste tape en zeer geschikt om te laten bedrukken. Het heeft een goede kleefkracht, rolt geruisloos af en is erg sterk hoewel het wel met de hand afgescheurd kan worden. Ook is de tape erg lang houdbaar, tot wel 2 à 3 jaar. Een echte all-rounder dus!

 • PP solvent tape

De langst houdbare tape is de PP Solvent tape. Deze tape heeft een goede kleefkracht en de bedrukking slijt vrijwel niet. Het is bestand tegen erg hoge- en lage temperaturen. Hierdoor is de tape uitstekend te gebruiken bij werkplekken of opslag in een koelcel of zelfs in een diepvries. Ideaal dus! De tape rolt redelijk eenvoudig af maar maakt daarentegen wel wat meer lawaai bij het afrollen, in tegenstelling tot de PP Arcyl– en PVC tape.

 • PP arcyl tape

Wanneer je veel tapes nodig hebt is de PP Arcyl tape de voordeligste optie. De tape heeft een acryl lijmlaag waardoor het, met oog op milieu, een verstandige keuze is. Ook is het zo dat de hechting toeneemt naarmate deze langer bevestigd is, hierdoor is de tape een goede keuze bij langdurig opslag. De tape wordt ook wel Low Noise genoemd, dit betekent dat de tape geruisloos afrolt. De PP Acryl tape is verkrijgbaar in de uitvoering transparant.

 • Papier tape

De papier tape is ideaal wanneer je op zoek bent naar een milieuvriendelijke oplossing voor het dicht plakken van je pakketten. De tape bevat namelijk een eco-friendly lijmlaag en is gemaakt van gerecycled materiaal. Het is verkrijgbaar is de basiskleuren wit of bruin. Houdt er wel rekening mee dat de kleuren anders uitvallen op de bruine tape. Niet alle kleuren zijn mogelijk en de tape kan ook niet et meer dan 50% bedrukt worden. Daarentegen kan de tape wel met de hand afgescheurd worden en naarmate de tape langer is bevestigd neemt de kleefkracht toe.

 

Kleuren van de tape

Na het kiezen van de juiste soort tape is het van belang om te kijken naar de kleur van de tape. Bij bedrukte tape heb je standaard de keuze uit een basis van de kleuren bruin, wit of transparant. Voor papiertape geldt een standaard keuze uit de basiskleuren wit, bruin of crème. Bij PVC tape heb je de keuze uit een aantal andere kleuren zoals rood, oranje, geel, groen, blauw en zwart.

 

Bedrukking van de tape

Wanneer de juiste kleuren gekozen zijn wordt er gekeken naar de druktechniek; de manier waarop de tape bedrukt wordt. In totaal zijn er 3 druktechnieken waaruit gekozen kan worden:

 • Positieve bedrukking

De meest goedkope en populaire manier voor het bedrukken van tape is een positieve bedrukking. Bij een positieve bedrukking bestaat de tape voor het grootste deel uit de basiskleur en de bedrukking is hierbij een kleiner gedeelte.

 • Diapositieve bedrukking

Het tegenovergestelde van een positieve bedrukking is een diapositieve bedrukking. Het grootste deel van de tape wordt de bedrukking. De bedrijfsnaam of het logo worden “uitgesneden” waardoor de kleur van de opdruk wordt bepaald door de basiskleur van de tape. Om de beste kwaliteit te garanderen wordt er aan beide zijden van de tape een uitsparing bewaard van 1 tot 1,5 mm.

 • All-over bedrukking

Bij een all-over bedrukking wordt de tape volledig bedrukt, zonder witruimte aan de boven- en onderkant. Het plakband wordt in twee drukgangen bedrukt; eerst het hele materiaal in één specifieke PMS-kleur, daarna wordt het logo er overheen gedrukt.

 

Hoe kan ik bedrukte tape het beste bewaren?

Het bedrukken van een groot aantal tapes is veel voordeliger dan het bedrukken van een klein aantal. Je zult deze tapes natuurlijk niet in één keer opmaken, hierdoor is het erg belangrijk dat de rollen bedrukte tapes goed bewaard worden. Wij geven je enkele tips hoe je het beste bedrukte tape kunt bewaren:

 • Een bedrukte tape kan sneller scheuren bij warme of koude temperaturen. Hierdoor is een temperatuur van 18 tot 23 graden Celsius ideaal! Bedrukte PVC- en PP tape zijn echter wel geschikt voor temperaturen van -20 graden tot +40 graden.
 • Wanneer tape in aanraking komt met vocht beginnen ze los te raken. Bewaar daarom de rollen het liefst in een donkere, niet vochtige ruimte. Lukt dit niet? Kies dan de PP arcyl tape. Deze tape kan goed tegen vocht en is ideaal voor ruimtes die vochtig zijn.
 • Leg de tape niet in de zon. Te veel zon kan ervoor zorgen dat de bedrukking vervaagd, en dit is natuurlijk zonde.

 

Hoelang kan ik bedrukte tape bewaren?

Bij het kiezen van de juiste tape is het belangrijk om te weten hoelang de verschillende tapes houdbaar zijn. De houdbaarheid van de tape is onder meer afhankelijk van het soort tape en de omstandigheden waarin de tape zich bevindt. Hoe beter de tape bewaard wordt, hoe langer de tape houdbaar is. Hieronder lees je ons houdbaarheidsadvies per tape soort (het gaat om bedrukte tape).

 • PVC tape: ± 12 maanden houdbaar.
 • PP solvent tape: ± 10 maanden houdbaar.
 • PP arcyl tape: ± 8 maanden houdbaar.
 • papiertape: ± 12 maanden houdbaar.

 

Bedrukte tape kopen bij verpakkingenonline.nl

Ben jij enthousiast geworden over het bedrukken van tape? Wij helpen je graag verder! Verpakkingenonline.nl levert bedrukte tape precies zoals jij wilt. Neem contact met ons op en dan zullen we de mogelijkheden bespreken. Bekijk onze prijzen en opties hier. Weet je nog niet precies wat je wilt, heb je vragen of advies nodig? Neem dan ook even contact met ons op. Heb je liever direct contact met één van onze medewerkers? Bel naar +31 (0)85-0765353 en dan helpen wij jou graag verder!

Artikel toegevoegd aan winkelwagen